U, de petitionaris
Cannabis hoofd

Legalisatie en vergoeding van medicinale cannabis en onderzoek het effect op hersentumoren

285 ondertekeningen

Heb jij een hersentumor, kanker of andere ziekte waarvoor je medicinale cannabis gebruikt of wil je dit gebruiken? En steun je het wetenschappelijk onderzoek naar de werking van cannabis op hersentumoren? Teken dan de petitie zodat wij bij de minister het belang kunnen aantonen! Teken dus mee voor een betere levenskwaliteit van mensen met kanker!

Petitie

Wij

Patiƫnten met een hersentumor die medicinale cannabis gebruiken of dit willen, en hun naasten.

 

constateren

  • Het is absurd dat veel patiĆ«nten nu afhankelijk zijn van het illegale circuit om aan cannabisolie te komen.
  • Daardoor ontbreekt kwaliteitscontrole, is er geen begeleiding van artsen en ontstaan hoge kosten (in plaats van bij medicijnen die worden vergoed).
  • De roep om gedegen onderzoek naar het potentieel van medicinale cannabis op hersentumoren en om legalisering wordt steeds luider!

 

en verzoeken

  • Allereerst het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van cannabis op hersentumoren, te steunen.
  • Een vervolgstap is om de opiumwet zodanig aan te passen dat medicinale cannabis uit het illegale circuit wordt gehaald en in het vergoedingssysteem wordt opgenomen.
  • Zodat mensen die het nu niet kunnen betalen ook in aanmerking kunnen komen wanneer cannabisolie wordt voorgeschreven door hun arts.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
15-10-2021 
Petitionaris:
Olga van Harmelen 
Organisatie:
Stichting Embrace Life 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen